با تلاش محققان پارك علم و فناوري دانشگاه تهران
کنتور هوشمند آب و برق در كشور طراحي و ساخته شد
محققان يك شركت دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران موفق به طراحي و ساخت كنتوري شدند كه همراه با محاسبه ميزان برق، ميزان مصرف آب چاه را هم محاسبه مي كند.
محمد مهدي جعفري از مجريان طرح در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي با بيان اينكه ايران از نقاط خشك و نيمه خشك جهان بوده و با كمبود بارش و محدوديت منابع زير زميني آب رو به روست، اظهار كرد: نزديك به 90 درصد آب مصرفي کشور در بخش کشاورزي مصرف مي شود که توسط هيچ منبعي هم کنترل نمي شود.
وي افزود: در گذشته کنتورها به صورت حجمي عمل مي کردند به طوري که فقط از طريق الکترومغناطيس يا مکانيکي ميزان برداشت آب توسط کشاورز تعيين مي شد اما طبق مصوبه مجلس و سند چشم انداز بايد تمام چاه هاي کشاورزي ايران برقي شده و بر اساس ميزان کنترل برق، ميزان آب هم کنترل شود.
جعفري تصريح كرد: ايده ساخت کنتور هوشمند آب و برق در سال 81 دنبال شد و در سال 85 به توليد انبوه رسيد و از سال 86 هم وارد بازار شد که تا سال جاري 35هزار کنتور به فروش رسيد و در حال حاضر 20 هزار کنتور بر روي چاه هاي کشاورزي كشور نصب شده اند.
وي با اشاره به تصميمات وزارت نيرو در الزام قرائت کنتور از راه دور گفت: دراين راستا کنتور جديدي دو سال پيش توسط محققان اين شركت دانش بنيان طراحي شد که نسل جديدي از کنتورهاي هوشمند محسوب مي شود که هم امکان کنترل مصرف آب و برق را داشته و هم امکان قرائت از راه دور را دارد. اين کنتور هوشمند در مرحله توليد انبوه است که طي دو ماه آينده وارد بازار شده و جايگزين نسل قديمي خود خواهد شد.
جعفري با بيان اين كه اين کنتور هوشمند قابليت قطع در زمان پيک مصرف برق را دارد، ادامه داد: 35 درصد ظرفيت برق کشور براي ساعات پيک مصرف است که با استفاده از اين کنتور هوشمند اين ميزان به 15 تا 20 درصد کاهش مي يابد به طوري كه با استفاده از اين کنتور بر روي چاه هاي استان فارس که بزرگترين استان کشور از نظر تعداد چاه هاي کشاورزي است و قطع برق در ساعات پيک تا دو سال آينده نيازي به احداث نيروگاه جديد توليد برق وجود نخواهد داشت.
نظرات شما عزیزان: